Skip to main content

Stijn Buys Pluim 2022 voor Wereldvrouwenhuis

Op 20 april 2023 werd tijdens een gespreksavond de Stijn Buys Pluim 2022 uitgereikt aan de vrijwilligers van het Wereldvrouwenhuis. Voor de aanwezige vrijwilligers kwam de Pluim als een volslagen verrassing. Men voelde zich zeer vereerd met de blijk van waardering.

Het Wereldvrouwenhuis in Nijmegen biedt vrouwen zonder verblijfsvergunning, die nergens naartoe kunnen, tijdelijk een thuis. Deze vrouwen kunnen in het Wereldvrouwenhuis tot rust komen en op krachten komen. Het uitgangspunt van de tijdelijke opvang is dat vrouwen zonder verblijfsvergunning vooral gebaat zijn bij versterking van hun redzaamheid en opbouw van een sociaal netwerk. In het Wereldvrouwenhuis worden de tijdelijke bewoners individueel begeleid. Ze kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals taalles en gezondheidsvoorlichting.

De Stijn Buys Pluim bestaat uit een erepenning, een oorkonde en een geldbedrag. Het geldbedrag is niet bedoeld voor de doelgroep van het Wereldvrouwenhuis. De gift is voor de vrijwilligers zelf; zij mogen het vrij besteden.

Stijn Buys Pluim 2022 voor Wereldvrouwenhuis
De uitreiking van de erepenning, oorkonde en cheque door regent Clara Sander (2e van rechts) aan de blij verraste coordinatoren Vera van der Zalm, Tetty Havinga en Fifi Groenendijk